top of page

Healthy Treats, Happy Pups


Hallo daar! Vandaag wil ik graag meer delen over de gezonde ingrediënten en producten die ik gebruik in mijn hondenbakkerij. Als voormalig hondeneigenaar (maar nog steeds in hart en nieren), begrijp ik hoe belangrijk het is om te weten wat onze harige vrienden eten en hoe dit hun gezondheid beïnvloedt. Daarom geef ik prioriteit aan het maken van traktaties die er niet alleen lekker uitzien, maar ook voedzaam en geschikt zijn voor honden. Sterker nog, mijn motto is "Ik zou niets aan jouw hond geven wat ik niet aan de mijne zou geven".


Dus, laten we beginnen! Voor de basis van de meeste van mijn traktaties, zoals koekjes, pupcakes en taarten, gebruik ik gezonde ingrediënten zoals havermeel, eieren, pindakaas, banaan, wortel en honing. Deze ingrediënten bieden niet alleen een verscheidenheid aan smaken, maar zijn ook gunstig voor de gezondheid van honden. Als nieuwe bakkerij houd ik het voorlopig eenvoudig en focus ik op wat het beste werkt voor mijn harige klanten.


Toppings en decoraties waren een uitdagend proces voor mij omdat ik ervoor moest zorgen dat alles eetbaar en veilig was voor honden en tegelijkertijd mij een geschikte textuur gaf om de traktaties te decoreren. Ik heb geëxperimenteerd met verschillende opties, zoals maïzena met yoghurt of rijstmeel, water en eiwitten. Maar deze toppings behielden hun textuur niet en zagen er onaantrekkelijk uit zodra ze droog waren. Uiteindelijk ontdekte ik xanthaangom, een natuurlijk verdikkingsmiddel gemaakt door de fermentatie van bacteriën, dat vaak wordt gevonden in nat hondenvoer en menselijk voedsel. Ik gebruik 1 g per 8 koekjes, en het helpt om barsten in de icing te voorkomen.



Voor pupcakes en taarten gebruik ik een mengsel van aardappelen en yoghurt als vervanging voor de frosting. Deze optie heeft een vergelijkbare textuur als traditionele frosting en is een gezondere optie voor honden in vergelijking met roomkaas frosting, die veel lactose bevat. Producten met dit type decoratie hebben een levensduur van niet langer dan 2 dagen. Dit komt doordat ik aardappelen gebruik en geen toevoegingen, dus na verloop van tijd begint het zuur te worden, en dat willen we niet voor onze honden. Dus mijn advies is om het niet te lang te bewaren voordat je het aan je huisdier geeft en het altijd in de koelkast te bewaren (voor pupcakes en taarten).


En tot slot, mijn favoriete ontdekking voor decoratie is carobepoeder. Het lijkt op chocolade, maar is niet schadelijk voor honden en biedt een geweldige geur en textuur. Ik gebruik het voor het druppelen of schrijven van teksten op de koekjes.


Het creëren van gezonde traktaties met aantrekkelijke decoraties, zonder schadelijke toevoegingen of ingrediënten, is een uitdaging geweest, maar ik ben toegewijd om het beste te bieden voor onze harige vrienden. Ik hoop dat deze blog je een beter begrip geeft van mijn bakkerij en producten. Je kunt mijn merk vertrouwen, wetende dat jouw hond mijn hond is en dat alles met liefde en met hun gezondheid in gedachten met de hand gemaakt wordt.🐶❤️




9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page